Friday, 15 October 2021

Всичко, което прекъсва съня, води до падане на нивата на тестостерон

Всичко, което прекъсва съня, води до падане на нивата на тестостерон

Научете повече за ниския тестостерон при мъжете. . . .

От Уайът Майърс, 5 април 2013 г. “

Нивото на енергията ви е ниско, всъщност не сте толкова заинтересовани да правите секс и умората се превръща в второто ви име. И все пак вие сте самотен човек на 20-30 години. Мислите, че имате проблем? Това може да е нисък тестостерон или нисък Т. Добрата новина: Много повече самотни мъже имат този проблем, отколкото си мислите, и може да се направи нещо по въпроса.

Да, ниският Т е нормална част от стареенето и е доста често срещан при възрастните мъже. Ниският Т засяга около 40 процента от мъжете на възраст над 45 години и 50 процента от мъжете над 80 -годишна възраст. Но младите мъже също могат да бъдат засегнати от ниския Т и повече от тях отиват на лекар за преглед.

„С неотдавнашната реклама на нисък тестостерон имам много повече млади мъже, които идват с главно оплакване от нисък тестостерон“, казва Ровена А. ДеСуза, доктор по медицина, асистент по урология в Тексаския здравен научен център в Хюстън.

„Тестостеронът достига пик на 30 -годишна възраст и след това започва постепенно да намалява“, обяснява д -р DeSouza. „Ако млад, сексуално активен мъж има внезапен спад на тестостерона, това може да има огромен ефект върху сексуалността и плодовитостта. Тези мъже може да са депресирани, да имат ниско самочувствие, ниско либидо, еректилна дисфункция и нисък брой сперматозоиди. ”

Какво причинява нисък тестостерон при млади мъже?

„Трябва да погледнете по -внимателно млад мъж с нисък тестостерон [от по -възрастен мъж] и може да се наложи да се отнасяте към него по -агресивно. Тъй като възрастта не е причина, трябва да потърсите общи причини, като затлъстяване, злоупотреба с наркотици или диабет. Трябва също да търсите по -рядко срещани причини, като вродени аномалии и тумори “, казва ДеСуза.

Според Фондация за урологични грижи ниският T може да се намери в:

40 % от мъжете с висок холестерол 50 % от мъжете с диабет 50 % от мъжете със затлъстяване 75 % от мъжете с хронична злоупотреба с наркотици

Проучване от 2013 г. в списание Clinical Endocrinology показва как затлъстяването може да повлияе на тестостерона при много млади мъже. В това проучване нивата на тестостерон са взети за 50 млади мъже на възраст от 14 до 20 години. Половината от младите мъже са със затлъстяване, а другата половина са със здравословно тегло. Нивата на тестостерон при затлъстелите млади мъже са с 40 до 50 процента по -ниски, отколкото при младите мъже със здравословно тегло.

Как да поддържаме здравословно ниво на тестостерон

Някои причини за нисък Т, като възрастта, не могат да бъдат избегнати. Но младите мъже все още могат да направят много сами, за да предотвратят ниския Т. Една от най -честите причини за ниския Т е метаболитният синдром, който засяга 35 процента от всички американци. Това е комбинация от затлъстяване, високо кръвно налягане, висока кръвна захар, висок холестерол и високи триглицериди. Ако имате някой от тези рискове, трябва да работите с Вашия лекар, за да ги овладеете.

Ето пет начина, по които можете да избегнете ниския тестостерон:

Отстранете коремната си мазнина. Затлъстяването, особено типът, който се събира около корема ви, е голям рисков фактор за ниско Т. Това означава отслабване, поддържане на здравословно тегло, редовни упражнения и здравословно хранене. Не употребявайте наркотици и не злоупотребявайте с алкохол. „Пушенето на марихуана е честа причина за нисък тестостерон при млади мъже“, казва ДеСуза. Използването на наркотични вещества, наречени опиати, също понижава тестостерона, както и пиенето на твърде много алкохол. Спокоен сън. Липсата на сън е честа причина за нисък Т. Всичко, което прекъсва съня, води до падане на нивата на тестостерон. Част от причината е, че тестостеронът се секретира в кръвта през нощта по време на сън. Внимавайте за сънна апнея Сънната апнея е състояние, което причинява шумно, обструктивно дишане по време на сън с периоди, когато дишането спира, наречено апнея. „Това състояние все повече се свързва с нисък Т. Ако имате този проблем със съня, уведомете Вашия лекар“, каза DeSouza. Не пушете. Сякаш пушенето вече не е достатъчно лошо, има доказателства, че пушенето може да допринесе за еректилна дисфункция и да намали броя на сперматозоидите. Той също така допринася за метаболитния синдром.

Bottom Line on Low T for the Single Guy

„Ниският тестостерон при млади мъже е по -често срещан, отколкото сме мислили някога, и може да се наложи да се лекува агресивно, за да се възстанови сексуалното здраве и плодовитостта при засегнатите млади мъже“, казва ДеСуза. Ниският тестостерон може да бъде сериозно състояние при всеки млад мъж. Ако имате симптоми на нисък тестостерон – еректилна дисфункция, липса на желание, повишена телесна мазнина, намалена енергия, загуба на мускулна маса или депресия – обадете се на Вашия лекар, за да обсъдите възможности, вариращи от заместваща терапия с тестостерон до създаване на по -здравословен начин на живот.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здраве на мъжете!

Най -новото в ниския тестостерон

Нисък тестостерон и сън

Ако не спите достатъчно, може да намалите тестостерона. Научете как да получите повече и по -добър сън, за да подобрите нивата на тестостерон.

От Маделин Р. Ван, MPHA, 19 август 2015 г.

6 съвета за отслабване за мъже с нисък тестостерон

Мъжете, които носят излишни килограми, може да са изложени на риск от нисък тестостерон. Тези съвети за отслабване могат да помогнат за естествено повишаване на тестостерона. . . .

От Реджина Бойл Уилър, 19 август 2015 г.

Наблюдение на вашето здраве, докато приемате заместващи тестостерон

Тестостероновата заместителна терапия може да дойде с редица потенциални странични ефекти. Ето какво трябва да внимавате, докато приемате заместител на тестостерон. . .

От Бет У. Оренщайн, 19 август 2015 г.

Как ниският тестостерон влияе върху плодовитостта

Ниският тестостерон може да доведе до ниско производство на сперматозоиди, но хормоналните заместители също могат да повлияят на това. Помислете за тези стъпки, за да увеличите плодовитостта.

От Бет У. Оренщайн, 19 август 2015 г.

6 странни предупредителни знака за нисък тестостерон

Ниският Т засяга цялото ви тяло. Промените в паметта, сухата кожа и инфаркт могат да бъдат признаци на ниски нива на тестостерон.

От Madeline R. Vann, MPH 31 юли 2015 г.

6 начина да разрушите тестостерона си

Наднорменото тегло, лечението на косопад и заседналият начин на живот са сред факторите, които могат да понижат нивата на тестостерон.

От Madeline R. Vann, MPH 23 юли 2015 г.

Нисък тестостерон и мускулна маса

Тестостеронът помага за изграждането на мускули, а ниският тестостерон може да причини загуба на мускулна маса. Ето съвети за поддържане на мускулите и избягване на слабост от ниския тестостерон. . .

От Крис Илиадес, 8 април 2014 г.

Битката при издутината: Управление на ниско Т и тегло

Имате проблеми с отслабването и все още нямате енергия за тренировка? Нарастването на теглото при мъжете може да бъде един от симптомите на нисък тестостерон. Ето как да отслабнете. . .

От Елизабет Шимер Бауърс, 18 февруари 2014 г.

По -млад от 50? Да, може да имате нисък тестостерон

Разберете защо при по -млади мъже могат да се появят симптоми на нисък тестостерон, като умора и ниско либидо.

От Елизабет Шимер Бауърс, 18 февруари 2014 г.

Как да се борим със симптомите на нисък тестостерон

От ниско сексуално влечение до промени в настроението, ниският тестостерон може да доведе до много симптоми, не всички от които са сексуални. Научете повече за ниския тестостерон при мъжете. . . .

От Уайът Майърс, 5 април 2013 г. “

Понякога наричани мъжки гърди или дори „муфи“, увеличените мъжки гърди рядко са белег за сериозно медицинско състояние, но те могат да имат пагубни ефекти върху самочувствието и самочувствието на мъжа. Това е вярно, дори ако състоянието, известно в медицината като гинекомастия, се счита за леко, според ново изследване в списанието „Пластична и реконструктивна хирургия. ”

Гинекомастията също е доста често срещана. Той представлява повече от 65 процента от всички заболявания на гърдите при мъжете, според Американското дружество на пластичните хирурзи. Докато много мъже, които изпитват растеж на гърдите, са с наднормено тегло или със затлъстяване, увеличаването на гърдите при мъжете не винаги е свързано с наднорменото тегло и свалянето на килограми не прави разлика за всички мъже.

Какво причинява растежа на гърдите при мъжете?

„Всички хормони са в деликатен баланс при мъжете и жените и когато този баланс е нарушен, могат да се видят аномалии“, обяснява Сюзън Цвайг, доктор по медицина, ендокринолог в Ню Йорк и клиничен асистент по медицина в Медицинския център в Нюйоркския университет в Лангоне в Ню Йорк.

Например, ако сте мъж с ниски нива на мъжкия полов хормон тестостерон, може да имате и по -високи нива на женския полов хормон естроген. Тестостеронът може да намалее с напредване на възрастта. Също така, ако наддадете на тегло, може да получите повишаване на телесните мазнини и в резултат на това да се увеличи съотношението на естрогените към мъжките полови хормони, включително тестостерон. Това е една от хормоналните ситуации, които могат да доведат до увеличаване на гърдите при мъжете.

„Ако имате нисък тестостерон, това означава преди всичко, че имате повече естроген“, съгласен е Брус Р. Гилбърт, доктор по медицина, директор по репродуктивна и сексуална медицина в Института по урология на здравната сист зенидол измамаема на North Shore LIJ в Lake Success, NY And резултатът може да бъде мъжки гърди, казва той.

Нисък Т и други хормони настрана, има и други причини за гинекомастия, включително лекарства като лекарства, които блокират тестостерона и някои билкови добавки или препарати. Други потенциални причини включват рак на тестисите, надбъбречните жлези или хипофизата, свръхактивна щитовидна жлеза, бъбречна недостатъчност и чернодробна недостатъчност или цироза (белези на черния дроб).

Първата стъпка е да се опитате да разберете защо се случва, казва Цвайг. „Ние бихме разгледали възрастта на мъжа, всички лекарства или билкови продукти, които приема, и бихме направили задълбочен преглед, за да установим какво причинява гинекомастията“, казва тя. Това включва кръвна работа за търсене на хормонален дисбаланс, включително ниски нива на тестостерон.

Винаги посещавайте лекар, казва Гилбърт. Макар и рядко, ракът на гърдата при мъжете се среща и трябва да бъде изключен, казва той. Други червени знамена могат да включват внезапна поява на болка в гърдите и едностранно уголемяване на гърдите.

Лечение на уголемяване на гърдите при мъжете

След като се постави диагноза, е време да поговорим за лечение, казва Гилбърт. Ако сте с наднормено тегло, диетата и упражненията могат да помогнат на някои. Лекарствените режими могат да бъдат променени, ако увеличените гърди са страничен ефект. За тези, които имат истинска гинекомастия, операцията за намаляване на гърдите при мъжете е опция. Всъщност популярността му расте. Последните статистически данни на Американското дружество за естетична пластична хирургия показват, че броят на мъжете, подложени на процедурата, се е увеличил с 29 процента от 2011 г. до 2012 г.

Елиът Уилям Джейкъбс, доктор по медицина, базиран в Ню Йорк пластичен хирург, често извършва операция на юноши и възрастни мъже с гинекомастия, причинена от ниски нива на тестостерон. Като цяло, това включва липосукция за отстраняване на мазнини и/или операция за отстраняване на жлезиста тъкан. „При правилните кандидати тази операция може да промени живота“, казва д-р Джейкъбс.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здраве на мъжете!

Най -новото в ниския тестостерон

Нисък тестостерон и сън

Ако не спите достатъчно, може да намалите тестостерона. Научете как да получите повече и по -добър сън, за да подобрите нивата на тестостерон.

От Маделин Р. Ван, MPHA, 19 август 2015 г.

6 съвета за отслабване за мъже с нисък тестостерон

Мъжете, които носят излишни килограми, може да са изложени на риск от нисък тестостерон. Тези съвети за отслабване могат да помогнат за естествено повишаване на тестостерона. . . .

От Реджина Бойл Уилър, 19 август 2015 г.

Наблюдение на вашето здраве, докато приемате заместващи тестостерон

Тестостероновата заместителна терапия може да дойде с редица потенциални странични ефекти. Ето какво трябва да внимавате, докато приемате заместител на тестостерон. . .

От Бет У. Оренщайн, 19 август 2015 г.

Как ниският тестостерон влияе върху плодовитостта

Ниският тестостерон може да доведе до ниско производство на сперматозоиди, но хормоналните заместители също могат да повлияят на това. Помислете за тези стъпки, за да увеличите плодовитостта.

От Бет У. Оренщайн, 19 август 2015 г.

6 странни предупредителни знака за нисък тестостерон

Ниският Т засяга цялото ви тяло. Промените в паметта, сухата кожа и инфаркт могат да бъдат признаци на ниски нива на тестостерон.

От Madeline R. Vann, MPH 31 юли 2015 г.

6 начина да разрушите тестостерона си

Наднорменото тегло, лечението на косопад и заседналият начин на живот са сред факторите, които могат да понижат нивата на тестостерон.

От Madeline R. Vann, MPH 23 юли 2015 г.

Нисък тестостерон и мускулна маса

Тестостеронът помага за изграждането на мускули, а ниският тестостерон може да причини загуба на мускулна маса. Ето съвети за поддържане на мускулите и избягване на слабост от ниския тестостерон. . .

От Крис Илиадес, 8 април 2014 г.

Битката при издутината: Управление на ниско Т и тегло

Имате проблеми с отслабването и все още нямате енергия за тренировка? Нарастването на теглото при мъжете може да бъде един от симптомите на нисък тестостерон. Ето как да отслабнете. . .

От Елизабет Шимер Бауърс, 18 февруари 2014 г.

По -млад от 50? Да, може да имате нисък тестостерон

Разберете защо при по -млади мъже могат да се появят симптоми на нисък тестостерон, като умора и ниско либидо.

От Елизабет Шимер Бауърс, 18 февруари 2014 г.

Как да се борим със симптомите на нисък тестостерон

От ниско сексуално влечение до промени в настроението, ниският тестостерон може да доведе до много симптоми, не всички от които са сексуални. Научете повече за ниския тестостерон при мъжете. . . .

От Уайът Майърс, 5 април 2013 г. “

Еректилната дисфункция или ЕД е едно от най -често срещаните хронични състояния, с които се сблъскват мъжете. Смята се, че 18 милиона мъже на възраст над 20 години го изпитват до известна степен. И все пак тези цифри не намаляват безпокойството, което изпитвате, когато ви се случи.

Мъжете изпитват ЕД по различни начини, но като цяло еректилната дисфункция е невъзможността да се постигне или поддържа ерекция за желана сексуална активност. Въпреки че различни неща могат да причинят ЕД, има постоянно силна връзка между затлъстяването и сексуалната дисфункция – затлъстелите мъже са 2½ пъти по -склонни да изпитат ЕД от тези с нормално тегло.

Затлъстяването се отнася до телесното тегло, което е много над това, което се счита за здравословно. Можете обаче да започнете да забелязвате различни здравословни проблеми, включително ЕД, като имате само 30 килограма наднормено тегло.

Затлъстяване и еректилна дисфункция: Истински спад

Ефектите от наддаването на тегло върху сексуалния ви живот са двойни. Първо, затлъстяването ви предразполага към сърдечно -съдови заболявания като атеросклероза – холестеролни отлагания по стените на кръвоносните съдове, които възпрепятстват притока на кръв към вашите органи, включително пениса. Второ, затлъстелите мъже имат по -ниски нива на тестостерон, мъжки хормон, жизненоважен за сексуалната функция. Това се отразява на способността за постигане на ерекция, защото се нуждаете от тестостерон, за да увеличите наличността на азотен оксид, разширител на кръвоносните съдове в тъканта на пениса.

Всъщност връзката между здравето на сърцето и сексуалното здраве е толкова силна, че еректилната дисфункция често може да бъде първият признак на сърдечно -съдови заболявания при мъжете с наднормено тегло. Изследователи от Института по кардиология към Университета в Милано установиха, че почти всички мъже с коронарна артериална болест са преживели ЕД средно 2 до 3 години преди да развият сърдечни симптоми. Също така, лекарите от здравния научен център на Тексаския университет в Сан Антонио установяват, че поради връзката си със затлъстяването, еректилната дисфункция може да бъде предиктор за бъдещи инфаркти и инсулти.

Според проучване, направено в Центъра за здраве на мъжете към Университета Браун в Провидънс, Р. И., обикновено мъжете първо посещават лекаря поради сексуални оплаквания. Затова използвайте еректилната дисфункция като своя възможност да се обърнете към цялостното си здраве – помислете за това като начин на тялото ви да ви каже, че е време да се подложите на задълбочен преглед.

« »

Karlo

Related Articles